8.2.08

Τέσσερις νέοι, μόλις ένα blog...

Αντί προλόγου για το τι πάμε να κάνουμε εδώ, θα παραθέσω μια ιστορία:

Κάποτε ένας καθηγητής ψυχολογίας είπε στην τάξη του: "Σήμερα θα πειραματιστούμε με μια νέα μορφή διήγησης, τις παράλληλες ιστορίες. Η διαδικασία είναι απλή. Θα φτιάξουμε ομάδες των τεσσάρων. Ένας από τους τέσσερις θα γράψει την πρώτη παράγραφο μιας ιστορίας. Ο επόμενος θα διαβάσει την πρώτη παράγραφο και θα προσθέσει τη δεύτερη, θα συνεχίσει ο τρίτος, ο τέταρτος, έπειτα πάλι ο πρώτος και ούτω καθεξής. Δεν πρέπει να μιλάτε μεταξύ σας, ό,τι θέλετε να πείτε πρέπει να το δίνετε μέσα από την ιστορία."

Ανάμεσα στις ιστορίες που γράφτηκαν και παραδόθηκαν ήταν η εξής:

(πρώτη παράγραφος, ΡΕΒΕΚΑ)
...Η Λάουρα στεκόταν σαν χαμένη στην κουζίνα της. Δεν μπορούσε να αποφασίσει τι είδους τσάι ήθελε να πιει. Το χαμομήλι που συνήθιζε να αποτελεί την πρώτη της επιλογή για παρόμοια τεμπέλικα βράδια που έμενε μόνη στο σπίτι, τώρα της θύμιζε τον Καρλ, ο οποίος κάποτε είχε πει, σε παλιότερες, ευτυχισμένες εποχές, ότι του άρεσε πολύ το χαμομήλι. Και ήθελε με κάθε τρόπο τώρα να κρατήσει τις σκέψεις της μακριά από τον Καρλ. Η κτητικότητά του ήταν πια αποπνικτική και όταν τον σκεφτόταν το άσθμα της άρχιζε να αγριεύει. Έτσι, δε θα έπινε ποτέ ξανά χαμομήλι.

(δεύτερη παράγραφος, ΓΚΑΡΥ)
...Στο μεταξύ ο Πρώτος Σμηνίας Καρλ Χάρις, αρχηγός της επιτιθέμενης αστρικής μοίρας που εδώ και λίγη ώρα είχε τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Skylon 4, είχε πιο σημαντικά πράγματα να σκεφτεί από τις νευρώσεις μιας ελαφρόμυαλης ασθματικής χαζογκόμενας με το όνομα Λάουρα με την οποία είχε περάσει άλλο ένα one night stand το περασμένο φθινόπωρο. Το σχέδιο της επίθεσης δεν είχε εξελιχθεί όπως περίμενε. "Εδώ Πρώτος Σμηνίας Καρλ Χάρις, βρίσκομαι χτυπημένος στον σταθμό 17 με ταχύτητα συγκλίνουσα στη δίνη 2, περιμένω ενισχ...", φώναξε στο μικρόφωνο της συσκευής κρυπτογραφημένων διαγαλαξιακών επικοινωνιών. Αλλά πριν προλάβει να κλείσει το κανάλι επικοινωνίας, μια μπλε δέσμη σωματιδίων έλαμψε και πάλι σκίζοντας την εμπρόσθια θωράκιση του αστρόπλοιου. Το τράνταγμα από το χτύπημα ήταν πιο δυνατό αυτή τη φορά και τον πέταξε από τη θέση του στην άλλη μεριά του πιλοτηρίου.

(τρίτη παράγραφος, ΑΛΕΞ)
...Ο υποσμηνίας Φλόριαν Μπόουεν έσπευσε τρομοκρατημένος πάνω από τον αρχηγό του. Είδε τη στολή του Καρλ γεμάτη αίματα, τον ίδιο τόσο ταλαιπωρημένο. "Κι όμως παραμένει ακόμα και τώρα τόσο όμορφος", σκέφτηκε. Ένιωσε να απελευθερώνεται. Το ενδεχόμενο αυτές να είναι οι τελευταίες στιγμές και των δύο έκαμψε κάθε του αναστολή. Χάϊδεψε τα μαλλιά του, πλησίασε στο πρόσωπο του και έκανε αυτό που ονειρευόταν σχεδόν κάθε βράδυ από τότε που τον γνώρισε... Τον φίλησε.

(τέταρτη παράγραφος, ΒΑΣΙΛΙ)
...Πίσω στη Γη ο ηγέτης της διαγαλαξιακής υπερδύναμης Βλαντιμίρ Μπαράκοφ μάθαινε με χαρά ότι και οι τελευταίες προσπάθειες αντεπίθεσης των καπιταλιστών στον Skylon 4 έπεφταν στο κενό. Συγκάλεσε αμέσως το Ανώτατο Συμβούλιο της Κόκκινης Συμμαχίας για να τους ανακοινώσει ότι ο κομμουνισμός επικράτησε σε όλον το γαλαξία.

(πέμπτη παράγραφος, ΡΕΒΕΚΑ)
...Ο Καρλ έμεινε λιπόθυμος, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ένιωσε ένα τελευταίο οδυνηρό συναίσθημα για την κτηνώδη συμπεριφορά του απέναντι στον ευαίσθητο ψυχισμό της μόνης κοπέλας που τόσο άθλια είχε εκμεταλλευτεί εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ. Κρίμα που δεν κατάλαβε ότι είχε την πρώτη του ομοφυλοφιλική επαφή πριν πεθάνει. Του άξιζε μια τέτοια τιμωρία του γουρουνιού, που νόμιζε ότι επειδή ήταν ωραίος μπορεί να παίζει με τις ψυχές αθώων κοριτσιών. Στον πρωινό της περίπατο η Λάουρα διάβασε στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας: "Μόνιμη Απαγόρευση του Πολέμου αποφάσισε η Κόκκινη Συμμαχία. Ειρήνη σε όλον το Γαλαξία!". Τι βαρετό πράγμα η πολιτική, σκέφτηκε, και έκοψε ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο του γείτονά της, Μάριο Μπελίνο. Ήταν όμορφος ο Μάριο και η συμπεριφορά του θύμιζε ευγενή Γάλλο αριστοκράτη της εποχής του ρομαντισμού. Η Λάουρα σκέφτηκε ότι ίσως έπρεπε να δεχτεί εκείνη την ανοιχτή πρόσκληση για δείπνο που της είχε προτείνει ο γείτονάς της την προηγούμενη εβδομάδα.

(έκτη παράγραφος, ΓΚΑΡΥ)
...Ούτε που ήξερε ότι της έμεναν μόλις 10 δευτερόλεπτα ζωής ακόμα. Χιλιάδες μίλια πάνω από την πόλη της, το πολεμικό αστρόπλοιο των Αντριανών εκτόξευε τον πρώτο πύραυλο σχάσης λιθίου... Εκείνοι οι λαπάδες ειρηνόφιλοι κομμουνιστές νόμιζαν ότι θα επικρατούσαν τόσο εύκολα, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τη ματαιοδοξία του πολεμοχαρούς Σάρουθον, αθάνατου ηγέτη του Μέσου Γαλαξία. Τα διαστημόπλοια των Αντριανών κουβαλούσαν αρκετή ισχύ πυρός για να εξατμίσουν όποιο σημείο του γαλαξία ήθελαν. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει το διαβολικό τους σχέδιο. Ο πύραυλος σχάσης λιθίου διαπέρασε εύκολα την ατμόσφαιρα και εξάτμισε την άμοιρη, ανόητη Λάουρα και άλλα 672 εκατομμύρια γήινων.

(έβδομη παράγραφος, ΑΛΕΞ)
...Στο γενικό νοσοκομείο του Skylon 4, ο Φλόριαν μάθαινε από τους γιατρούς ότι πολύ σύντομα θα ξαναπερπατήσει. Αποφάσισε ότι η ζωή είναι μικρή και δε θα κάτσει να σκάσει που πέθανε ο Καρλ κι ας τον είχε ερωτευτεί βαθιά. Πήρε τηλέφωνο τον φίλο του τον Μάρουθον, που ήταν υπαρχηγός του Σάρουθον, για να βρεθούν το βράδυ στο γκέι μπαρ του 9ου επιπέδου. Απογοητεύτηκε όταν άκουσε ότι ο Μάρουθον δεν μπορούσε, γιατί είχε λέει κάτι πλανήτες να καταστρέψει. Δικαιολογίες... "Έχει και αλλού πορτοκαλιές", σκέφτηκε ο Φλόριαν και κoίταξε με θαυμασμό τα οπίσθια ενός γιατρού που τώρα που τον καλοκοίταζε έφερνε λίγο στον George Clooney...

(όγδοη παράγραφος, ΒΑΣΙΛΙ)
...Αυτό είναι κοροϊδία. Αρνούμαι να συνεχίσω αυτό το διασυρμό της λογοτεχνίας. Έχω να κάνω με μια νευρωτική ελαφρόμυαλη χαζογκόμενα, έναν πολεμοχαρή, ανώριμο, σωβινιστή έφηβο και έναν λυσασμένο gay.

(ΡΕΒΕΚΑ)
...Όλοι στη γειτονιά θα θυμούνται τη Λάουρα, εκείνη τη χαμογελαστή ευγενική ψυχή με τα πράσινα μάτια...

(ΓΚΑΡΥ)
...Κοπελιά αν δεν το κατάλαβες δεν έζησε κανείς ούτε από τη γειτονιά της Λάουρας. Κι εσένα ρε κομμουνίσταρε δε θα σε πετύχω έξω να σου σπάσω τα μούτρα..;

(ΑΛΕΞ)
...Αρρενωπό αγόρι εσύ...

(ΒΑΣΙΛΙ)
...Μαλάκες όλοι.


Συμπερασματικά, το καλό με ένα blog τεσσάρων είναι ότι θα γράφει ο καθένας τα δικά του.

Καλή μας αρχή...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε χρειαζεται να μακρυγορησω...αλλωστε τα ονοματα που υπογραφουν το blog ειναι απο μονα τους η εγγυηση της δημιουργικοτητας και της αυτεξελιξης των θεματων του.Καλοι αρχη εκσυχρονισμενοι επαναστατες μου...Viva la liberta

Ανώνυμος είπε...

Ήδη απολαμβάνω τα κείμενα και των τεσσάρων σας και "εθίζομαι" στη γραφή και το ύφος όσων αποτυπώνετε.

Καλή αρχή!

Κατερίνα Μ.-Ω.

Ανώνυμος είπε...

Βλέποντας το κείμενο και αν κάνουμε αναγωγή στα πρόσωπα εσύ μαλλον είσαι ο τύπος με τα UFO και τους γαλαξίες και ο Στεφάνου η ονειροπαρμένη ξανθιά χαζογκόμενα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΔΔ

Ανώνυμος είπε...

Bimolecular Psychology Panos!

ATLANTA είπε...

<<<<<<<<<<<Η επικοινωνία είναι άμεση και αληθινή όταν η ανταλλαγή της αντίληψης ή και της μη αντίληψης είναι επί ίσης όρους …όταν η ανάγκη για μάθηση είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους και ο διαχωρισμός δασκάλου-μαθητή εξυπηρετεί μόνο το διαχωρισμό τον δάσκαλο και την απόσταση. Όταν υπάρχει απόσταση δεν υπάρχει μάθηση, έτσι δεν εξυπηρετείτε η ανάγκη από κανέναν. Όλοι είμαστε διαφορετικοί, μα όλοι έχουμε της ίδιες ανάγκες. Όλοι έχουμε ανάγκη να μάθουμε να κολυμπάμε.
Το να μαθαίνει κανείς είναι εφικτό μόνο όταν δεν υπάρχει κανενός είδους εξαναγκασμός ο οποίος μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Υπάρχει εξαναγκασμός μέσα από την επιρροή, μέσα από την προσκόλληση ή την απειλή, μέσα από πειστική ενθάρρυνση ή με διάφορες λεπτές μορφές ανταμοιβής. Οι πιο πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την σύγκριση ενθαρρύνουν τη μάθηση ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η σύγκριση δημιουργεί την απογοήτευση και ενθαρρύνει τον φθόνο που ονομάζεται ανταγωνισμός ή φιλοδοξία