15.1.10

Εκατό

Κι όμως πριν 100 μέρες ονειρευόμασταν επίδομα αλληλεγγύης, όλες τις αποφάσεις στο διαδίκτυο, τα νομοσχέδια σε δημόσια διαβούλευση, ανοιχτές προκηρύξεις διαγωνισμών για όλες τις κρατικές θέσεις, μείωση κρατικών αυτοκινήτων, κατάργηση δαπανηρών επιτροπών, απεμπλοκή από την ομηρία των stage, εξεταστικές επιτροπές για διαφάνεια, μέτρα κατά των επίορκων αστυνομικών, ιθαγένεια στους μετανάστες, διοικητική αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης, ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων προς τράπεζες και Τειρεσία, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας...

Η μετάβαση σε διαδικασίες αρκετά μακρινές από την έως τώρα πολιτική μας κουλτούρα χρειάζεται χρόνο. Κυρίως όμως χρειάζεται τρόπο.

Θυμάμαι πίσω στο 2004 εκείνο το θρυλικό "Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα" που ζητωκραύγαζε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ στο σημερινό πρωθυπουργό. Η ιστορία απέδειξε πως όλοι εννοούσαν ν' αλλάξει ό,τι θέλει αρκεί να μην αγγίζει τους ίδιους προσωπικά... Αυτομαστιγώθηκε για χρόνια το ΠΑΣΟΚ, έκανε δοκιμές και μέσα από αυτές βρήκε τον τρόπο και έφτασε στη λύτρωση.

Οι αλλαγές χρειάζονται δύο βασικά συστατικά για να δουλέψουν: τη βούληση της κυβέρνησης και τη συναίνεση και στήριξη της κοινωνίας να ακολουθεί.

Η αλήθεια είναι σκληρή. Όσοι δηλώνουν ότι στηρίζουν τις αλλαγές, εννοούν τις αλλαγές που δε θίγουν τα δικά τους συμφέροντα.

Εδώ είναι το στοίχημα για την κυβέρνηση. Και εδώ είναι και για εμάς...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

by error and trial
To ΠΑΣΟΚ παει καλα και θα παει καλυτερα. Με λαθη και προσπαθεια επιτυγχανεται ο στοχος.Η οποια συγκριση με την ΝΔ και τον Καραμανλη ειναι περαν καθε φαντασιας. Η λελογισμενη ελπιδα των Ελληνων ο καλυτερος συμμαχος.

Cathrine είπε...

Ποτέ άλλοτε μία κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν έκανε τόσα πολλά στο πρώτο διάστημα μετά την εκλογή της...

Will είπε...

Να κανουμε την κριση ευκαιρια!
Και θα κανουμε την κριση ευκαιρια!

Ανώνυμος είπε...

Ok alla otan les edo einai to stoixima kai gia emas, emeis poioi eimaste?
eimaste as poume oi idioi me esas?

Ανώνυμος είπε...

Η κυβερνηση θα πρεπει να θεωρηθει πετυχημενη μονο αν καταφερει να αντιστρεψει την οικονομικη κατασταση της χωρας. Οταν στην πρωτη σου παραγραφο θα γραφεις για τους δεικτες της οικονομιας που θα εχουν τα σωστα νουμερα,τοτε θα ειναι αξιοι συγχαρητηριων ο ΓΑΠ κ οι υπουργοι του (ασ
χετως που η επιτυχια θα οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στην πιεση της ΕΕ..αν περιμεν
αμε απο ελληνικες πρωτοβουλιες..θα
περιμεναμε πολυ!).
Το να μιλαμε για πραγματα αυτονοητα που επρεπε να ειχαν γινει εδω και χρονια δεν εχει μεγαλη σημασια (ναι ξερω μιλαμε μονο για τις πρωτες 100μερες,εχουμε δρομο μπροστα μας). Η επιβραβευση της κυβερνησης Πασοκ μονο και μονο επειδη δεν ειναι σαν αυτη της ΝΔ θυμιζει την βραβευση Ομπαμα με το νομπελ (το πηρε επειδη δεν ειναι ο Μπους,σωστα?). Προσωπικα νομιζω οτι η κυβερνηση ειναι καταδικασμενη να πετυχει και δεν με νοιαζει αν θα "εξαναγκαστει" σε αυτο απο την ΕΕ . Το ξεκινημα ειναι θετικο. Μονο αυτο ομως.

Τα εσωκομματικα που αναφερεις δεν μπορω να τα σχολιασω..

Ανώνυμος είπε...

μη λιβανιζετε ρε παιδια. ενταξει θα σας κανουμε υποψηφιους δημοτικους συμβουλους, θα σας διορισουμε σε κανενα Δ.Σ. οπως κατι συντροφακια στην εκθεση , θα κατεβασουμε κανενα συυγενη πρωτου βαθμου καπου. Δε χρειαζεται αγχος και μη θυμιατιζετε τοσο. ολοι θα παρετε.
Ασχετα με το οτι ο γιωργος επειδη ειναι υπαρκτος, ειναι καλυτερος απο τον αθλιο καραγκιοζοπαικτη καραμανλη, αληθεια τιποτα λαθος βλεπετε να πηγαινει στην κοινωνια;

Ανώνυμος είπε...

1.στα βασικα συστατικα,αναφερεις [ 2] αλλα τελικα βγαινουν [3].Τα υπολοιπα,υπεροχα