4.5.08

Η Ρώμη και πάλι ασφαλής

Το post του Χρήστου περί εθνικισμού και της σύγχρονης εκδοχής του που στρέφεται εναντίον μειονοτικών πληθυσμών και μεταναστών αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή γι’αυτό που συμβαίνει πλέον στη Ρώμη. Ο νέος δήμαρχος Τζιοβάνι Αλεμάνο εξελέγη με ποσοστό 53,7% έχοντας τη στήριξη του Μπερλουσκόνι. Με ένα πλούσιο φασιστικό παρελθόν (ηγέτης του Κοινωνικού Ιταλικού Κινήματος, κόμμα που είχε ιδρυθεί από συνεργάτες και οπαδούς του Μπενίτο Μουσολίνι) εξελέγη με μία ολοφάνερη ατζέντα την οποία δεν έκρυψε: Να κάνει την Ρώμη και πάλι ασφαλή. Στους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν την εκλογή του, μία ομάδα νεαρών τον αποθέωσε φωνάζοντας «Ντούτσε» και υψώνοντας το χέρι (ο χαρακτηριστικός φασιστικός χαιρετισμός). Ο Αλεμάνο δεν τους απογοήτευσε και ανακοίνωσε τα τρία πρώτα μέτρα που θα λάβει: 1) Περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση της Ρώμης με αύξηση των περιπολιών, εκπαίδευση (sic) και καλύτερο εξοπλισμό των αστυνομικών. 2) Απέλαση 20.000 παράνομων μεταναστών που δεν έχουν «λευκό» ποινικό μητρώο. 3) Κατεδάφιση 85 παράνομων καταυλισμών αθίγγανων. Μάλιστα σε μία συμβολική κίνηση επισκέφθηκε το σύζυγο της Τζιοβάνα Ρετζιάνι, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν αθίγγανο μετανάστη, ο οποίος ζούσε σε έναν από τους καταυλισμούς. Στο πλευρό του χήρου υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό. «Δύσκολο» έργο γιατί τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσαν οι ιταλικές αρχές δείχνουν ότι στο διάστημα Ιανούαριος-Σεπτέμβριος το 75% των συλληφθέντων για σοβαρά εγκλήματα ήταν μετανάστες Ρουμανικής καταγωγής.

Στο πλευρό του Αλεμάνο προσέτρεξαν αρκετοί. Από τη Λίγκα του Βορρά που προθυμοποιήθηκε να συνδράμει με όπλα και ανθρώπινο δυναμικό(!) μέχρι και τα ΜΜΕ της χώρας που φροντίζουν να συντηρούν στην επικαιρότητα εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες. Αντιθέτως, όταν στη θέση του θύτη βρίσκονται Ιταλοί, η είδηση ξεχνιέται πολύ γρήγορα…

Νομίζω όμως ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικισμό. Άλλωστε ο ίδιος ο Αλεμάνο διαβεβαίωσε ότι δεν είναι «ούτε ρατσιστής, ούτε ξενοφοβικός, παραμένει πιστός στο νόμο και δεν έχει εκστομίσει ούτε μία λέξη μίσους, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας»…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο θα πρέπει τα μέτρα που θα λάβει να ληφθούν ως εθνικιστικά...

Chris είπε...

Υπάρχουν και άλλα στατιστικά στοιχεία που πρέπει να έχουν υπόψη οι Ιταλοί (και οι Έλληνες):

α) Το 2050, η Ιταλία θα έχει μικρότερο και πιο γηρασμένο πληθυσμό (το ίδιο και η Ελλάδα):
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/pls/portal/docs/PAGE/PGP_PRD_CAT_PREREL/PGE_CAT_PREREL_YEAR_2005/PGE_CAT_PREREL_YEAR_2005_MONTH_04/3-08042005-EN-AP.PDF

β) Η Ελλάδα έχει περισσότερους μετανάστες από την Ιταλία, σε ποσοστό (μάλλον χάρη στην αποτυχία των Ελληνικών κυβερνήσεων να ελέγξουν το μεταναστευτικό ρεύμα):
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Italy
http://en.wikipedia.org/wiki/Greece#Immigration

γ) Το 2009, το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας θα περάσει αυτό της Ιταλίας.
http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=11067600

Όποιος νομίζει ότι τα α) και β) δεν έχουν καμμία σχέση με το γ) ή ότι η οικονομία μπορεί να βελτιωθεί με λιγότερους εργαζόμενους είναι άξιος της μοίρας του.

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι Ιταλοί να ψηφίζουν όσους τους χαϊδεύουν τα αυτιά, λέγοντάς τους ότι οι ξένοι φταίνε για όλα.
Μάλλον οι ξένοι (έστω και βάρβαροι) είναι "μια κάποια λύσις".

ΥΓ: Ευτυχώς στην Ελλάδα, το κράτος δεν δουλεύει και υπάρχουν παράνομοι έστω μετανάστες.
Είναι καλύτερο να αποτυγχάνεις σε μία κακή πολιτική.
Ας προσευχόμαστε λοιπόν να συνεχίζει να μη δουλεύει, γιατί αν δουλέψει και φύγουν όλοι οι παράνομοι μας βλέπω σε άσχημα προβλήματα.

Χρήστος Σ. Ασπιώτης είπε...

Αναζητώντας κανείς τη σύνδεση του εθνικισμού με το ρατσισμό, διαπιστώνει ότι μοιάζουν, αλλά δεν ταυτίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, ο εθνικισμός εμπεριέχει την προοπτική του ρατσισμού, αλλά κάθε εθνικισμός δεν οδηγεί σίγουρα στο ρατσισμό. Για παράδειγμα, ο εθνικισμός στην Ιταλία του Μουσολίνι δεν οδήγησε σε ρατσισμό, σε αντίθεση με τον εθνικισμό στη Γερμανία του Χίτλερ που προέταξε ιδεολογικά τον αντισημιτισμό.

Ο εθνικισμός μετατρέπεται σε ρατσισμό σε περιόδους εθνικιστικής έξαρσης, όταν η εθνικιστική προπαγάνδα πείθει τους ανθρώπους πως απειλείται άμεσα η εθνική τους υπόσταση. Με τον ίδιο τρόπο στις μέρες μας η εθνικιστική προπαγάνδα στρέφει τους ντόπιους ανθρώπους σε ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον των μεταναστών.

Panos Stefanou είπε...

Να εξηγήσω λοιπόν. Πιάστηκα από μία φράση του Χρήστου που λέει: "Ο εθνικισμός καλλιεργεί την απόρριψη των μειονοτικών πληθυσμών και των μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, γιατί θεωρεί ότι απειλούν την εθνική ομοιογένεια, την οποία το κράτος με κάθε μέσο πρέπει να διατηρήσει". Επιπλέον από τον εθνικισμό πηγάζει η νοοτροπία ότι οι μετανάστες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους, οι οποίοι είναι "πιο ίσοι" απέναντι στο νόμο.

Ανώνυμος είπε...

aio交友愛情館,視訊美女,視訊交友,視訊聊天,視訊美女聊天,視訊聊天室,視訊網愛俱樂部,視訊美女mybank,視訊美女觀看免費,視訊美女一對一