10.2.09

Παντού υπάρχει ένας Βύντρα

Έβλεπα σήμερα το πρωί τον Ομπάμα να μιλάει για το σχέδιό του για την οικονομική ανάκαμψη και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ο Καραμανλής! Σοβαρά μιλάω... Έλεγε λοιπόν ο Ομπάμα, μιλώντας για το σχέδιο, ότι το σχέδιο σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την επιτυχία και δεν ειναι δεδομένο ότι όλες οι πτυχές του θα έχουν επιτυχία και θα δουλέψουν όπως πιστεύει η κυβέρνηση Ομπάμα. Και εκεί ακριβώς μου ήρθε στο μυαλό η σύγκριση με τον Καραμανλή!

Μου έκανε εντύπωση το πώς διαχειρίζεται ο Ομπάμα τη δημοφιλία του και πώς τη χειρίστηκε ο Καραμανλής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λοιπόν, μέχρι στιγμής δείχνει να χειρίζεται την επιτυχία του και τα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας με σύνεση, σεμνότητα και κυρίως ειλικρίνεια απέναντι στον πολίτη. Είναι τουλάχιστον η δεύτερη φορά που τον ακούω εγώ προσωπικά να λέει ότι και λάθη θα κάνει και ότι οι αποφάσεις που θα πάρει μπορεί να μην είναι σωστές. Ξεφεύγει δηλαδή από τον κοινότοπο ξύλινο λόγο των πολιτικών που δεν συνηθίζουν να παραδέχονται λάθη που έκαναν ή να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι κάνουν και λάθη και μιλάει σαν ένας κοινός θνητός εκμεταλλευόμενος προφανώς το γεγονός ότι η δημοφιλία του τού επιτρέπει να κάνει και λάθη ή να λαμβάνει μη αρεστές αποφάσεις.

Παρόμοια (αν κ όχι εξίσου υψηλή) δημοφιλία και ανεκτικότητα απολάμβανε και ο Καραμανλής στην Ελλάδα. Το 2004 εξελέγει λίγο πολύ ως σωτήρας, ως ένας άφθαρτος, νέος και δυναμικός πολιτικός που μπορούσε να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας και ως σύγχρονος Ράμπο, Spiderman, Superman, Ρομπέν των Δασών, Λεωνίδας και Super Goofy μαζί να αντιμετωπίσει μόνος του τη διαφθορά. Ο ίδιος ο Καραμανλής καβάλησε το κάτασπρο άλογό του, έριξε την πλούσια κώμη του στον ώμο, φόρεσε και το γνωστό θυμωμένο και αποφασιστικό του ύφος, που έχει πέραση και πείθει, και μας έκανε πλάκα επί 5 χρόνια ότι καταπολεμάει τη διαφθορά, ότι τα βάζει με τα συμφέροντα και γενικώς ότι κυβερνάει αυτή τη χώρα με σχέδιο. Όπως ήταν φυσικό και λάθη έκανε και έκανε και ατυχείς επιλογές που δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμενε. Η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έδειξε πρόθυμη να τον συγχωρέσει αλλά και υπνωτισμένη από το ύφος του εθνικού υπερήρωά μας πίστεψε ότι ο Καραμανλής όντως εργαζόταν σ'αυτή την κατεύθυνση και πήρε σκληρά μέτρα που μάλιστα είχαν αντίκτυπο! Και σε όσες περιπτώσεις δεν υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα (ακόμα και οι σούπερ ήρωες κάνουν λάθη στις μέρες μας...) δεν έφταιγε ο ίδιος, αλλά το ΠΑΣΟΚ!

Ο Καραμανλής, λοιπόν, καταχράστηκε την εμπιστοσύνη και τη συμπάθεια που του έδειξε και ακόμα του δείχνει η ελληνική κοινωνία. Τη χρησιμοποίησε για να προσπαθήσει να μας πείσει ότι εργάζεται σκληρά και να πάρει επάνω του ακόμα και σκάνδαλα και συμπεριφορές που δεν δικαιολογούνται. Γρήγορα όμως ο Καραμανλής κατέρρευσε και έφτασε να χάνει από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου! Αποδείχτηκε ότι τελικά είναι σαν τον φετινό ΠΑΟΚ του Σάντος. Μία εικονική απάτη που βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται με τα ψέμματα. Γιατί δύο γκολ από τον Βύντρα δεν έφαγε κανείς...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατυχές το κλείσιμό σου...
Ο Πρετεντέρης και η σχολή του που προσπαθεί με εξυπνακισμούς να συνδέσει την πολιτική με την μπάλα ήταν της μόδας πριν χρόνια. Τώρα ό,τι στηρίζει ο Πρετεντέρης χάνει...
Δε βλέπω πουθενά ομοιότητα του ΠΑΟΚ του Σάντος και της κυβέρνησης Καραμανλή...
Σωστά επισημαίνεις ότι ο Καραμάνλης ήρθε έχοντας υποσχεθεί πολλά και απέτυχε πλήρως παντού. Ο φετινός ΠΑΟΚ ήρθε από χαμηλά, χωρίς μεγάλες προσδοκίες, χωρίς μεγάλο μπάτζετ, με τη διοίκηση να τονίζει διαρκώς ότι προέχει η τακτοποίηση των οικονομικών προβλημάτων που δε λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Ο φετινός ΠΑΟΚ έκανε την ευχάριστη έκπληξη. Χωρίς βάθος στις αγωνιστικές επιλογές, με παίχτες φθηνούς, διωγμένους από τις ομάδες τους, κατάφερε να πάρει αποτελέσματα και να πορώνει δικαίως τους οπάδους που ούτως ή άλλως διψούσαν για μια καλή πορεία, χωρίς να πιέζουν για κάτι παραπάνω.
Και η πορεία είναι καλή, άσχετα από την κατάληξη, άσχετα από τα επιμέρους αποτελέσματα.
Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα παίζουν όλα τα ενδεχόμενα και η ποδοσφαιρική ιστορία γράφεται με τέτοιες μικρές ωραίες ιστορίες, όπως τα 2 γκολ του Βύντρα.
Στην πολιτική δεν αρκεί ν ακουστεί το όνομα του Γιώργου από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ σε μια κομματική συγκέντρωση, όπως ακούστηκε του Βύντρα στο ΟΑΚΑ... Σε περίοδο βαθιάς κρίσης, ο Γιώργος πρέπει να πείσει ότι και σχέδιο για να κερδίσει τον Καραμανλή εχει και σχέδιο για ν' αντιμετωπίσει την κρίση έχει.

Παναγιώτης Έξαρχος είπε...

Δε σχολιάζω καν. Είναι προφανές πως έγραψες ολόκληρο το κείμενο απλά και μόνο για να κατασκευάσεις την τελευταία πρόταση. Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε.

ΥΓ: Επειδή ξέρω πως είσαι και συναισθηματικούλης, πάω στοίχημα πως ήθελες να μας υπενθυμίσεις την ύπαρξη του μπλογκ στα πρώτα του γενέθλια.

Panos Stefanou είπε...

Ομολογώ ότι ήθελα να γράψω για τον Βύντρα αλλά και όντως σκεφτόμουν τον παραλληλισμό του Ομπάμα με τον Καραμανλή χθες το πρωί. Θα αποδεχτώ τον χαρακτηρισμό "συναισθηματικός", αλλά μη χρησιμοποιούμε το "συναισθηματικούλης" και ξεφτιλιζόμαστε παγκοσμίως...

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

"Γρήγορα όμως ο Καραμανλής κατέρρευσε και έφτασε να χάνει από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου!"

Πότε κατέρρευσε ο ΚΚ? Και πού ακριβώς χάνει? Στις δημοσκοπήσεις?

it ain't over till it's over...

Π
parrisia.blogpsot.com

Ανώνυμος είπε...

aio交友愛情館,視訊美女,視訊交友,視訊聊天,視訊美女聊天,視訊聊天室,視訊網愛俱樂部,視訊美女mybank,視訊美女觀看免費,視訊美女一對一