8.6.08

Ο ανώριμος λαός και ο κ. Χατζηγάκης

"Το συμφωνητικό έτσι όπως θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά τους ετερόφυλους. Από εκεί και πέρα, θα δούμε, όταν η κοινωνία ωριμάσει, αν ωριμάσει πάνω σε αυτό, το θέμα θα προχωρήσει. Η νομοθετική πρωτοβουλία και οι νομοθετικές ρυθμίσεις γίνονται απαντώντας στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Σήμερα η κοινωνία ζητά αυτό. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Πιστεύω πως η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα ανώριμη σε αυτό το θέμα"
Τάδε έφη Υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης

Μεταφράζω:

"Εγώ είμαι ένας φιλελεύθερος πολιτικός που δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους και αν ήταν στο χέρι μου θα περνούσα νομοσχέδιο που θα προέβλεπε σύμφωνο συμβίωσης και για αυτούς. Δυστυχώς όμως ο λαός μας είναι ανώριμος και το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης είναι πολύ μεγάλο, και εμείς τα νομοσχέδια δεν τα καταθέτουμε με βάση τις πεποιθήσεις μας για το καλό της κοινωνίας, ούτε βέβαια σκοπεύουμε να έρθουμε σε ρήξη μαζί της. Κάνουμε ότι πιστεύουμε ότι θέλει ο κόσμος."

Υπέροχα. Με μια φράση ο υπουργός κατόρθωσε, διαδοχικά, να προβάλλει τον εαυτό του, να υποτιμήσει τους ακροατές του και να αποδείξει ότι η μοναδική λογική με την οποία λαμβάνει αποφάσεις είναι το πολιτικό κόστος. Και εις ανώτερα.

Υ.Γ. Το αιώνιο πρόβλημα της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνεται εξαιρετικά εύγλωττα σε αυτή την εντελώς ξεδιάντροπη δήλωση του κ. Χατζηγάκη. Το πρόβλημα είναι πώς να διατηρήσεις επαφή, ταυτόχρονα, με δυο διαφορετικά ακροατήρια που επιθυμούν να ακούνε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Από τη μια η παραδοσιακή λαϊκή δεξιά, από την άλλη η φιλελεύθερη πτέρυγα. Ο κύριος Χατζηγάκης επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για να γεφυρώσει το χάσμα: Διαχώρισε την θέση του από αυτό που ο ίδιος φαίνεται να αντιλαμβάνεται ως "ανώριμο λαό" αφού πρώτα του έκανε το χατίρι.

3 σχόλια:

e-Lawyer είπε...

Γι' αυτό θα μείνει στην Ιστορία μαζί με όσους ρητόρευαν για την απαγόρευση της ψήφου στις γυναίκες και της αναγνώρισης της ανθρώπινης ιδιότητας στους μαύρους. Σε αυτήν την κατηγορία έχει τοποθετηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και μόνο με αυτήν του την ιδιότητα θα τον θυμόμαστε (και αν τον θυμόμαστε).

Panos Stefanou είπε...

Εγώ πάντως θα το μετέφραζα λίγο διαφορετικά (η διαφορά είναι στο πρώτο σκέλος). "Είμαι ένας συντηρητικός πολιτικός που δεν συμφωνώ ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να παντρεύονται. Βέβαια ξέρω ότι αυτό είναι αντίθετο με το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, οπότε ας ρίξω την ευθύνη στον κόσμο που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν συμφωνεί. Και ταυτόχρονα ας πω ότι όταν η κοινωνία 'ωριμάσει' (που εγώ ως υπουργός και ως κυβέρνηση δεν θα κάνω τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση) θα επιτρέψουμε τους γάμους, ώστε να είμαι καλυμμένος (γιατί κατά βάθος ξέρω ότι η κοινωνία ποτέ δεν θα το δεχτεί).

Ανώνυμος είπε...

aio交友愛情館,視訊美女,視訊交友,視訊聊天,視訊美女聊天,視訊聊天室,視訊網愛俱樂部,視訊美女mybank,視訊美女觀看免費,視訊美女一對一